2014. augusztus 6., szerda

NOTD: Jurassic

Oké, azt hiszem a sok csajos és tündi-bündi és rózsaszín köröm után ez lehet, hogy kiveri néhány embernél a biztosítékot.

Mivel nem csak a Star Wars, de a Jurassic Park is nagy kedvencem volt gyerekkoromban, nem bírtam ellenállni és muszáj volt megcsinálnom egy bizonyos manikűrt, amibe a facebookon futottam bele.
Forrás
A kezdő képből talán sejthető, hogy mi fog következni...aki írtózik a rovaroktól ne is olvassa tovább ;-)
Azt hiszem nincs olyan ember a földön, aki nem látta volna, vagy legalább nagy vonalakban ne ismerné a fent említett filmet. Az alaptörténetben fontos szerepet játszik egy borostyánba ragadt kis vérszívó. A benne megőrzödött vér, illetve inkább csak DNS nyomok segítségével sikerül újra létrehozni a filmbéli dínókat. 

Gyerekként imádtam, még most is szívesen megnézem bármikor, na de kanyarodjunk rá a manikűrre.
Igen, jól látjátok, a borostyánt próbáltam a körmeimen megjeleníteni... természetesen a csapdába esett rovarral együtt. Szerencsére mifelénk csak ilyen bébiszúnyogok röpködnek, a filmben használt hatalmas jószág rá sem fért volna a körmömre :)

A borostyános alaphoz több lakkot rétegeztem saran wrap technikával. Ezt követte a kilapított szúnyog, végül az egészet 2-3 réteg fedőlakal fixáltam. Ez picit jobban összemosta az árnyalatokat, mint szerettem volna, de összességében így sem lett rossz szerintem :)

Döglött állat a körmökre?? Picit bizarr, de nekem ez még belefér - bár dolgozni nyilván nem ilyen kézzel fogok menni - másoknak talán már átcsúszik az undorító kategóriába. Egy szaftosabb rovarhoz, ne adj isten póóóókhoz biztos hozzá sem nyúlnék, de egy kilapított szúnyog még az ingerküszöböm alá esik :)

Az eredeti manikűr ITT látható. Az enyém meg sem közelíti, de mindenképp meg szerettem volna mutatni az inspirációul szolgáló képet.
Ezen az oldalon egyébként rengeteg tényleg kreatív és nem mindennapi manikűrt találhatunk. Bevallom néhány már nekem is sok(k) például a hajas, a műszörmés vagy a gyíkbőrös, de vannak nagyon klasszak is például a goth Mona Lisa, ez a steampunk gyönyörűség vagy ez a számítógépesizébizé. Ha pedig a rovar-vonalon mozgunk, akkor érdemes megnézni az igazi pillangó szárnyakkal készült manikűrjét is, nagyon érdekes, de ezt már én sem csinálnám meg magamnak :) A pillangókat sajnálom (a fentiekből valószínűleg már rájöttetek, hogy ugyanez nem igaz a szúnyogokra...)

Ti bevállalnátok egy ilyen manikűrt, akár csak az elkészítés erejéig vagy ez már túl megy minden határon? :)

P.S: A manikűr készítése során csak egy szúnyog sérült meg.... de már jobban van ;-)

10 megjegyzés:

  1. Ez mekkora jó ötlet: D le a kalappal, nekem nagyon bejön ^_^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik másoknak is rajtam kívül :)

      Törlés
  2. Szerintem a tied sokkal szebb lett!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem az eredeti jobban tetszik, de nagyon szépen köszönöm :)

      Törlés
  3. Nálam ez már kiveri a biztosítékot...Ennyire nem vagyok nyitott! A hajas még oké. De a gyíkbőrös, meg a pillangós, és ez is...Áhhh. Mondjuk én nem bírom a halott állatok látványát semennyire.
    És ha lemosod akkor egybe lejön a szúnyog? Direkt így odafigyelve csaptad le?
    Mondjuk a tied még lightosabb, egy szúnyogot nem sajnálok, de a körmeimen nem viselném el.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amikor lemostam a lakkal együtt eltűnt a szúnyog is, nem maradt egyben. Rajtam egyébként is el szoktak kenődni, amikor lecsapom őket szívás közben. Nem túl masszív rovarok szerencsére :)
      Ezt a példányt véletlenül sikerült úgy lecsapnom, hogy egyben maradt. Akkor döntöttem el, hogy meg fogom csinálni a fent linkelt manikűrt és óvatosan becsomagoltam, hogy ne sérüljön tovább.

      Azt hiszem ez az első és utolsó "élő" állatos manikűr a blogon, de a kíváncsiságom, hogy meg tudom-e szépen csinálni nem hagyott nyugodni. Szeretek kísérletezgetni, feszegetni a határaimat és kilépni a komfortzónámból, de emiatt nem ölnék mondjuk meg egy pillangót. A szúnyog sem a manikűr miatt halt meg, hanem mert megcsípett és nem volt elég ügyes, hogy elröpüljön mielőtt odakapok :)

      Természetesen megértem, ha valakinek ez már sok és köszönöm, hogy kulturált formában adtál hangot a véleményednek :)

      Törlés
  4. Nekem abszolút belefér, nagyon tetszik! A tiéd szerintem élethűbb, borostyánosabb, mint az eredeti :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hú köszönöm szépen, picit bizonytalan voltam, hogy elég borostyános lett-e :)

      Törlés
  5. Hát ez mekkora ötlet! az alap gyönyörű lett. :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...