2015. november 18., szerda

Díjat kaptam


Kis fáziskéséssel, de végre van időm leülni és megírni ezt a bejegyzést. A fenti díjat Timitől kaptam, körbe-körbe jár a blogvilágban, így sokatoknak ismerős lehet :)

A szabályok a következők:


  • Ossz meg magadról 10 random dolgot
  • Válaszolj a feltett 10 kérdésre
  • Add tovább a díjat
  • Tegyél fel 10 kérdést a kiválasztottjaidnak


1. Imádom a macskákat, de általánosságban is szeretem az állatokat, csak ne legyen négynél több lábuk, főleg ne nyolc. A nyolc az nagyon rossz



2. Van 3 patkányom. Tudom, hogy sokan félnek és/vagy undorodnak tőlük, de szerintem nagyon cukik és még okosak is. Katt ide egy kis patkány-promóért ;-)


3. Így közel a harmadik X-hez is szeretem a meséket.


4. A párom megismerkedésünkkör azt mondta, nagyon temperamentumos vagyok. Ez igazából kimerül abban, hogy baromi gyorsan fel tudom kapni a vizet és ennek hangot is adok, aztán persze megnyugszom de addig ami a csövön kifér... 

forrás
5. Kisebb megszakításokkal de folyton diétázom... és folyton elbukom, aztán újrakezdem...Tudom, hogy igazából életmódváltás kellene, de nehéz megszabadulni a régi rossz szokásoktól


6. Nincs szerencsém a kaktuszokkal. De tényleg, mindig kinyírom őket. Mi a titkuk??

forrás
7. Imádok olvasni
forrás
8. Nem vagyok bosszúálló típus, de nagyon nehezen bocsátok meg... és soha sem felejtek
forrás
9. Szeretek sütni-főzni, de nagyon idegesít, ha közben kerülgetnem kell másokat a konyhában. Arról nem is beszélve ha még bele is szólnak, hogy mit hogyan csináljak...


10. Szeretem a Star Wars-t. Ovis korom óta és nem, nem unom még mindig. Szerintem már a patkányaim is kívülről tudják a szöveget :)



Thimmyke kérdései:

1) Mikor kezdted festeni a körmöd?
Festegetni már kisiskolás koromban festegettem. Biztos emlékeztek azokra a körömlakkokra, amiket  nagyjából a mostani lehúzhatós alaplakkokhoz tudnék hasonlítani. Piros és rózsaszín volt nekem egy szettben és órákig el tudtam játszani fele. Felkentem, megszáradt, leszedtem, felkentem, megszáradt, leszedtem... 
Komoly, igazi lakkokkal csak 3 éve foglalkozom igazából.
Próbálkoztam persze korábban is, de iszonyú gyenge körmeim voltak/vannak és folyton beszakadtak, ráadásul rágtam is őket, a lakkok persze folyton lepattogtak és az egész kezem jobban nézett ki lakk nélkül, mint lakkozva. Rövidebb-hosszabb ideig műkörmöm is volt, de az csak rontott a körmeim állapotán és utáltam 3 hetente körmöshöz mászkálni.
Mondhatjuk hogy nagyjából 3 éve lakkozom rendszeresen a körmeimet, amióta sikerült kicsit megerősítenem őket.


2) Mióta van körmös blogod?
Kb két és fél éve hoztam létre, de akkor csak magamnak, naplóként írtam.Aztán pár hét után nyilvánossá tettem.

3) Miért kezdtél el blogolni?
Valahol vezetni akartam magamnak a körömnövesztési projektemet, illetve a különböző manikűrök gyakorlását. Aztán valamiért nyilvánossá tettem az addigi titkos kis körömnaplómat. Mindig is szerettem a kreatív dolgokat és sok egyéb mellett a körömfestés is a hobbimmá vált. 
Többször gondoltam már rá, hogy az első pár hónapot egy az egyben törlöm innen mert visszanézve nagyon gáz bejegyzések születtek még akkor, de vállalom, hogy azokat is én írtam, így látszik igazán, hogy mennyit fejlődtem ezidő alatt. 
Tervezem, hogy néhány régi manit, ahol az ötletet ma is jónak tartom csak a kivitelezésével nem vagyok kibékülve újra fogok alkotni és lesz néhány "akkor és most" jellegű bejegyzés majd velük... csak legyen rá időm :)

4) Kedvenc körömlakk márka?
Hú nem tudnék egyet kiemelni. De azt elmondhatom, hogy a drogériás lakkok vannak túlsúlyban a készletemben. Más forrásból Adent, Moyrát, Golden Roset, China Glazet vagyis az olcsóbb kategóriájú lakkokat szoktam még beszerezni. Mivel úgyis 2-3 naponta újralakkozom a körmöm nekem tökéletesen beváltak a Miss Sportyk és az Essence-ek is eddig ;-)

5) Nyomdázással hogy állsz?
Szeretem, egy időben nagyon rákaptam, de talán már kicsit ritkábban nyúlok a lemezeimhez. Egyébként nincs túl sok belőlük :)

6) Olcsóbb, vagy inkább drága lakkok?
Fentebb is írtam, hogy főleg drogériás illetve más olcsóbb kategórájú lakkjaim vannak. Becsúszott persze pár drágább is mint például Picture Polish, Dance Legend vagy ILNP (ezt még nem is mutattam, de ami késik nem múlik;-)), de a 3-4000 ft feletti lakkokról úgy általánosságban az a véleményem, hogy nagyon szépek, de nekem nem adnak annyival több pluszt, amennyivel drágábbak egy átlag lakknál. Persze ha nyernék a lottón betankolnék belőlük mert baromi szépek is vannak közöttük, de akkor sem vennék meg mindent ész nélkül, csak azt mi tényleg tetszik és hordhatónak is tartom :)

7) Kedvenc körömdíszítési technikád?
Húha, talán a nyomdázás, de nagyon szeretem a pöttyös manikat is. Alapot/hátteret pedig vagy átmeneteset vagy fültisztító pálcikával felpacsmagolt össze-vissza foltosat szeretek leginkább készíteni.

8) Kedvenc alap és fedőlakkod?
Alapnak az Essence ezüst üveges körömerősítőjét szoktam használni. Tudom, hogy eredetileg kúraként kellene naponta újrakenegetni meg szünetet tartani, de naponta nem lakkozom át a kezem miatta. Ezt az alapot szoktam más körömerősítős lakkokkal felváltva használni, de mindig valami olyat kenek fel ami így vagy úgy de valamilyen formában erősíti a körmöket.

Fedőlakknak most a Moyra áttetsző rózsaszín gyorsszárító fedőlakkja a favoritom. Gyorsan szárad és nagyon szép majdnem géllak szerű fényt ad a manikűrnek. Emellett még olcsó is és a nyomdázást sem keni el.

9) Kedvenc manikűröd a blogodról?

Egyet nem tudtam kiválasztani, de idén ezt a négyet szerettem a legjobban:



10) Kedvenc körmös webshopod?
Külföldi rendelésekben nincs nagy rutinom, így marad a Nailland :D

Ezek voltak Timi kérdései, most pedig következzenek az enyémek:

1. Honnan ered a blogod neve?
2. Ha bárhol élhetnél a világon hol élnél? Miért pont ott?
3. Mi a foglalkozásod? / ha még tanulsz: Mi leszel, ha nagy leszel? :)
4. Melyik könyvet olvastad utoljára? 
5. Melyik filmet láttad utoljára?
6. Mi lenne a három kívánságod?
7. Ha a bárkivel eltölthetnél egy órát kit választanál? (Ma élő és már elhunyt személyek is játszanak ;-) )
8. Van példaképed? Ki ő?
9. Mi a jelenlegi kedvenc dalod?
10. Mi az a három tulajdonság, ami a leginkább jellemző rád?

Akiknek pedig én továbbadom a díjat:


4 megjegyzés:

  1. Mennyi hasonlóság :) Én is felkapom a vizet, de hamar lenyugszom utána és sajnos egy idő után nem tudok megbocsátani, ha sok van az illető rovásán, nem megy a felejtés.
    A kaktuszok nálam is döglenek, csak a futók és a fokföldi bírja. A többi növény csak átmenetileg lakik nálam.
    Az túlzás, hogy nagyon szeretnék főzni, de utálom, amikor valaki ott lábatlankodik, szóval vagy én főzök, vagy nem, de közösen nem fogok senkivel. Ha anyám főz, elmegyek a közelből is, ne lássam, mit csinál.
    Star Wars :) A gyerekem ovis kora óta vagyok kénytelen nézni, rengetegszer láttam az egyes részeket.

    VálaszTörlés
  2. Van pár közös tulajdonságunk, a lobbanékonyság mindenképpen :D

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szépen köszönöm a díjat, lássuk mennyire lesz időm vállaszolni kérdéseidre, mert egyenlöre nagyon el vagyok maradva a tesztelésekkel. Nagyon vicces volt olvasni a válaszaidat és a rád jellemző dolgokat. Csak, hogy tudd, nálam is minden cserepes virág meghall a házban, inklusziv a kaktusz és imádom a rágcsálokat, sok tengeri malacom és hörcsögöm volt éveken keresztűl...most a lányom és a férjem kell megszeresse öket, hogy újjra legyen házi állatkánk :)

    VálaszTörlés
  4. Az első 10 pontból sokban magamra ismertem... :D Nekem már a 6 láb is nagyon sok! :D
    A növényekkel én is hadilábon állok. Tavaly Mikulásra kaptam egy kaktuszt, aminek két hét alatt sikerült leszárítani a bimbóit, pedig rengeteg volt rajta és olyan szépen virágzott... De nem dobtam ki, és szép lassan magához tért, 2-3 hónapja jöttek rajta új hajtások és most tele van bimbókkal újra. :D
    Mesék és könyvek forever! :D Bár olvasásra sokkal kevesebb időm van mint szeretném. :)
    Az életmódváltás pedig egy nehéz dolog, de ha egyszer kibírod két hétnél tovább és látod az eredményét is, akkor végre finisbe érsz, és nem fogod feladni. :) Én is sokszor próbálkoztam vele, de most kb január óta tartanom egész sikeresen az életmódváltást, na nem világmegváltó dolgokkal azért. :D

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...