2017. január 29., vasárnap

TESZT - Cien körömlakkok a Lidlből

A múlt heti nagybevásárlás közben jutott eszembe, hogy már megint elfelejtettem színtelen körömlakkot venni (stamping decalozáshoz, szóval a márka kb tökmindegy), ezért mivel épp a Lidlben voltam és korábban ott vettem a pumpás flakonos körömlakklemosómat is (amit akkor csak a flakon miatt vettem meg és mindig újratöltöm a kedvenc Isana lemosómmal :D)  gondoltam teszek egy próbát hátha árulnak körömlakkot is.


Ééééés bingó, ráadásul rögtön 4 félét is találtam a saját márkás dekorkozmetikumaik között, 3 pedig haza is jött velem: egy színtelen és a képen látható két árnyalat.
Volt még rajtuk kívül egy piros is, de annyira nem vagyok piros lakkos típus, úgyhogy azt most ott hagytam.
Az üvegek 11 ml lakkot tartalmaznak és egységesen 499 ft-ba kerülnek. 

Fantázianevet is kaptak az árnyalatok, amin én nagyon meglepődtem, de persze örülök neki, mert sokkal jobban szeretem ha a lakkjaimnak neve is van, és nem csak egy halom számot írnak az üvegre. 
Az enyémek:
💅11 Frenchlook Rose
💅15 Nude Brown
💅10 2in1 Hardener base & Top Coat

Oké nem igazán "fantázia"nevek, inkább csak az árnyalat leírása, de akkor is. Legalább valamit :)

További - hatalmas -  pozitívum számomra, hogy külön le vannak fóliázva, így biztos, hogy mi leszünk az elsők, akik kibontják az adott üveget.



A tégla színű (Nude Brown) már egy rétegben is elég pigmentált, szép fényesre szárad, de inkább két réteget ajánlok belőle. Úgy már nagyon tuti a végeredmény :)



A másiknak a nevéből is látszik, hogy nem egy erős fedésű dologról lesz szó.
Ezen a képen 3 rétegben kentem fel, de még így is átsejlik a körömvég... szóval igen, ő inkább francia manikűrökhöz való, önmagában nem nagy durranás.
Kivéve ha a szolidabb körmöket kedveled, vagy a munkahelyed dresscodeja nem enged meg ennél többet :)



Na de szerencsére én nem ilyen helyen dolgozom, szóval színeket nekem mindenhova :D


A sötétebb pigmentáltsága miatt gondoltam hátha jó lesz nyomdázáshoz is, ezért mielőtt a fenti manit lemostam nyomdáztam is rá. Sajnos az eredmény nem lett túl meggyőző, úgyhogy nem sikerült új nyomdázó lakkot avatnom, pedig milyen jó lett volna :)

👆Ezen a képen már fedőlakk is került rá, az azonos márkájú Cien lakk, amit mint fentebb is írtam, csak a stamping decal készítéshez vettem. 
Jó hír, hogy nem keni el a nyomdázást :) Szép fényesre szárad, átlagos sebességgel (pár perc)

Mivel ez a kombó elég vérszegényre sikerült, a szerintem téglabarna viszont annyira bejön, hogy muszáj volt egy másik manikűrt is készítenem vele pár nappal később (már picit rövidebb körmökre)

Ezúttal egy színes csíkos díszítés mellett döntöttem, ezt a technikát úgyis hanyagoltam mostanában.



Ez a verzió már sokkal inkább tetszett, hordtam is pár napig. Pattogni nem pattogott, körömvégi kopás és berepedezést miatt mostam le a 4. napon. :)


Összességében nem bántam meg, hogy megvettem ezeket a lakkokat. A színtelent és a barnásat biztos, hogy el is fogom használni.
A harmadiknak még nem tudom mi lesz a sorsa, franken vagy elajándékozom... de adok még neki esélyt, hátha összebarátkozunk :)


Ti szoktatok a hipermarketek saját márkás dekorkozmetikumaival kísérletezgetni? 
Nekem az egyik kedvenc barna lakkom az Aldiból van (Lacura), elő is keresem mindjárt :D

2 megjegyzés:

  1. én a minap a Pepco-ban vettem 4 lakkot, még tesztelés alatt vannak, de már írom a posztokat :) én szeretek kísérletezni minden "márkával"

    VálaszTörlés
  2. Szép lett a csíkos mani! Ezt a világosat biztos ilyen átsejlőre tervezték, vagy rövid körömre. Talán ha sűrűsödik, akkor nem lesz ennyire átlátszó. Vennék én hiperben lakkot, de nincs felénk a Lidlben kozmetikum. Pepcos nem száradt meg.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...