2017. október 10., kedd

5 manikűr 5let Halloweenre


Tudom, hogy Magyarországon (még) nem szokás tartani ezt az ünnepet, különösebben nem is szoktam rá készülni, hiszen ez az időszak nálunk az emlékezésről és inkább a Halottak Napjáról szól, nem pedig a "csokit vagy csínyt" jelmezes bulikról azt megelőzően.

Ettől függetlenül ezek a kicsit borongós, horrorisztikus hangulatú manikűrök nagyon tetszenek, ezért én is játszottam egy kicsit és készítettem pár verziót belőlük.

Ezúttal 5 különbözö köröm dizájnt szereték nektek mutatni.
Egy kivételével még "speciális" segédeszközt sem igényelnek és relatív gyorsan elkészíthetőek.

Ha felkeltette valamelyik a kiváncsiságodat olvass tovább! ;-)

Az itt látható 5 minta közül kettőt teljes manikűrként is elkészítettem, ezekről ha itt nem is, de Instagramon biztos, hogy fogok képeket mutogatni ;-)


És hát az az igazság, hogy vannak még további ötleteim is, de ez a bejegyzés így is elég hosszú lesz szerintem, a többi tervemet lehet, hogy jövőre halasztom, mert nem akarom most ilyen jellegű manikűrökkel sem elárasztani a blogot :)


Minden körömről igyekeztem step-by-step képeket is csinálni, bár egyik elkészítése sem igényel különösebb kézügyességet. 





Nem is húzom tovább az időt, kezdjük a zombis-agyas hüvelykujjammal:


Ehhez a mintához első lépésként két réteget felvittem egy régi Lora lakkomból, ami rózsaszín alapban piros és fehér glittereket tartalmaz.
Mivel ez így túl élénk volt egy nude színű lakkal átmentem rajta (KPT Roses for Juliet).

Erre nyomdáztam egy szintén baromi régi Crystal Nails lakkal. Sajnos nevet vagy kódszámot nem is találtam az üvegén. Egy szürkés-lilás-barnás lakk, de ezt a képen is látjátok biztosan :D
A nyomdázás (Petla) körbetakarítása után a Lovely mattító lakkjával fejeztem be a manikűrt.

A mutatóujjam szellemes mintája igazából szerepelt már korábban a blogon egy természett feletti ihletésű manikűrként évekkel ezelőtt. 
Most ugyanazt a technikát alkalmaztam, mert a hatás nagyon tetszik, mégsem szoktam ezzel a módszerrel díszíteni a körmeimet :)

A két évvel ezelőtti bejegyzésemben láthattok egy teljes manikűrt is, ami így készült.

Nagyon egyszerű egyébként, fekete alapra egy pici ecsettel nagyon-nagyon felvizezett akrilfestéket kell felmaszatolni. Vizes ecsettel lehet további elmosódással, vagy a felesleges festék "leszívásával" finomítani a kívánt eredmény eléréséig.


A múmiás körmök elkészítésénél talán a háttér tartott a legtovább. 

Ehhez nagyon halvány szürkéslila alapra pamacsoltam egy fültisztító pálcikával fehér és sárga lakkokat, majd miután nagyjából megszáradtak egy vékony ecsettel festettem fel a pólya mintáját, illetve a szemek hátteréül szolgáló árnyékos sávot.

Szerintem a múmia kötéséhez ez a kicsit matt, kicsit rücskös felszín illik, ezért nem kentem rá fedőlakkot, csak annyit amennyifel a "szemeket" rögzítettem.





A gyűrűsujjam igazi banyakarom akart lenni. Retkes, sárga és hát kicsit véres is, mert anélkül nem elég undorító... így viszont akár egy zombi jelmezhez is tök jól passzolna szerintem ...

Az elkészítése tök egyszerű, egy kevésbé jó fedésű fekete lakk (mert azért úgyseem kár) kerüljön egy rétegben a körmötökre. Mielőtt megszáradna egy száraz vattakoronggal töröljétek le ... csak úgy nagyjából... 
Ha kis fekete maszatok maradnak a körmödön jól csináltad ;-)

Mivel így még nem annyira undi, egy sárga, házilag készült "sheer tint" vagyis baromira átlátszó lakk fel tudja dobni
(szupertitkosrecept: színtelen lakk+pár csepp sárga lakk)
És már majdnem kész is. Érdemes még lemattítani, mert a fényes körmök túlságosan egészségesnek tűnhetnek XD

Nálam kapott egy kis vért egy bordóspirosas lakk segítségével. Csini nem? :)



A kisujjam pókos mintájához vizes matricát használtam, ehhez pedig egy nagyon halvány piszkos szürke és egy nagyon nem jól fedő fekete lakk pamacsolásával készítettem el a hangulatos kis hátteret. 

Erről sajnos nem készült több fotóm, kb 2 perc volt az egész manikűr :D

És már a végére is értünk. 

Mint látjátok egyik minta készítése sem különösebben bonyolult vagy időigényes. 

Az agyvelős mintához nyomdalmezre van szükség, én a Petla Puzzles névre hallgató lemezét használtam, de biztos rengeteg márkának van témába vágó mintájú lemeze már. 
A bátrabbak szabad kézzel is nekiállhatnak, ehhez zselés tollat ajánlok. Tök jól lehet vele a körömre rajzolni és száradás után fedőlakkal fixálható is ;-)
A pókos mintát egy aliexpresses 3 ívet tartalmazó vizes matrica csomagból választottam.
Ezeken kívül ecset, fültisztító pálcika, fogpiszkáló és egyéb minden háztartásban megtalálható eszköz segítségével ti is bármelyik manikűrt el tudjátok készíteni :)


Nektek melyik tetszik a legjobban? :)

3 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik az ötlet és pláné a kis pókocska. Van egy BPS nyereményjáték az oldalamon ha gondolod szivesen látlak.

    VálaszTörlés
  2. Na, ez tényleg igazi Halloween-manikűr, van mit rajta nézni és kellően borzongató, nagyon szépen megcsináltad, mindegyik minta tetszik.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jók lettek! Most én is halloweenes manit hordok épp. :D A múmiásat évekkel ezekőtt én is elkészítettem, a pükos és a boszorkánykarmos viszont lementésre kerül. :D

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...