2015. március 25., szerda

Teszt: Pet'la - Feathers (nyomdalemez)

Múlt hét szerdához hasonlóan ismét egy nyomdalemezre fókuszáló bejegyzéssel készültem. Ezúttal a legelső Pet'la lemezemet szeretném bemutatni nektek. Ez pedig nem más mint a Feathers.




Ez a lemez egy nyereményjáték során került hozzám még tavaly tavasszal. Azóta többször is használtam, ezért ma kicsit csalni fogok és újrahasznosítom pár régebbi képemet. Csak az eddig nem próbált motívumokhoz készítettem új manikűrt :)


Nem is húzom tovább az időt, kezdjük a tollakkal. Ezt a mintát a blogon eddig két manikűrben láthattátok. Először egy lilásban, ahol hagyományosan használtam az egész mintát, majd egy indiános témájúban, ahol csak egyetlen tollat használtam fel, igaz azt háromszor is :)

A manikűrről bővebbent ITT olvashatsz (sorry a körömágybőrért :-S)
A manikűrről bővebben ITT olvashatsz

A második minta a lemezen egy lombja vesztett fa. Nagyon tetszik a minta, csak sajnos az én rövid körmeimen nem túl mutatós szegényke. De erről nem a lemez tehet :)

A manikűrhöz a középső és kisujjam körmét zöld-sárga átmenetesre festettem, amire az egyik Lovely BlinkBlink fedőlakkból is kentem 2 réteget.


A gyűrűs- és mutatóujjaimat pedig a használt lakkokkal egyszerűen kifestettem és fehér nyomdázólakkal (Essence) készítettem el rá a fa-mintát. Utólag jöttem rá, hogy a halványsárga alap nem volt bölcs döntés a fehér nyomdázólakkhoz :D


 Használt lakkok:
- Lovely Blink Blink Nr6
- Manhattan Pastell Pretties 001
- Essence #150 upper green side
- Essence stamp me! white (a képről sajnos lemaradt)

A következő motívumunk az ujjlenyomat. Ez nagyon megtetszett, amikor a lemezt választottam. Sajnos ez a minta okozta a legnagyobb csalódást. Igazából csak 2 lett a lemezről "nemannyiraszeretem",  és ez az egyik.

A bal alsó sarokban található fröccsenéses mintával kombinálva készítettem egy véres manikűrt. Kicsit beteg, de nekem egyből a Dexter című sorozat ugrott be róla :)

Bár az ujjlenyomatos rész nálam nem akar úgy működni, ahogy én szeretném, a fröccsenéses kárpótol mindenért. Így együtt pedig nem is olyan rosszak :)

Használt lakkok:
- Lovely Classic Nr25
- Maybelline Colorama #75

A másik "kevésbészeretem" minta a lemezről rögtön a szomszédban található a csipkés motívum. Én az ujjlenyomatos után ezzel boldogulok a legnehezebben. 

Annyira szép és finom mintázatú, igazán nőies manikűröket lehetne vele csinálni. Valószínűleg a finomságát is adó vékony véset az oka, de ebből a legmacerásabb eltakarítani a lakkmaradványokat, mielőtt a következő körömhöz szükséges mennyiséget felvinném a lemezre.


Ettől függetlenül azért sikerült vele összehozni egy manikűrt. A finom mintához egy egészen halvány rózsaszín alapot választottam, hogy igazán királylányos legyen a végeredmény :)


Használt lakkok:
- Lovely Classic Nr139
- Nail Polish (tényleg nincs neve, ennyi van csak az üvegen, illetve a hátuljára még azt is ráírták, hogy "ajakrúzs" :D)
- Essence stamp me! white
Sajnos ebben a kombinációban nem mutatja meg igazi szépségét ez a minta, ezért egy kicsit komorabb színváltozatban is készítettem vele egy manikűrt.



Az itt használt lakkokat nem fotóztam le. Az ezüst a "szokásos" Moyra Metal Effect, a zöld alap pedig egy saját kutyulású enyhén holo lakk.

A felső sor utolsó mintája nem is tudom mit ábrázol, de tök jól néz ki :) Na hát ez igazán professzionális megfogalmazás lett. Ezt a motívumot már többször is használtam. Szép, könnyű használni, szeretem :)
Bővebben a manikűrről ITT olvashatsz
Bővebben a manikűrről ITT olvashatsz
A madaras minta eddig csak egyetlen manikűrben került ki a blogra, pedig a lemez választásakor ezt szúrtam ki először :)

A mani egy kihívás keretei belül készült Madonna Frozen című klipjéhez.
Bővebben  ITT olvashatsz róla

A térképrészlet szintén izgalmas és egyedi minta. Sajnos eddig nem került még körömre nálam, de most ennek is eljött az ideje :)



Sajnos a fedőlakk picit elkente a gyűrűsujjamon :(

Használt lakkok:
- Visions 6069 electric blue
- Moyra Holographic Nr254


A hulló falevelekkel igazán őszies manikűröket készíthetünk. Én egy ManiCute-os témához vettem elő őket még tavaly.

A manikűrről bővebben ITT olvashatsz
A feliratot már használtam egyszer más nyomdalemezről származó mintákkal együtt. Ez az egyetlen minta, amihez ennek ellenére készítettem egy új manikűrt :)

A régi mani ilyen:
Bővebben a manikűrről ITT olvashatsz
Az újabb pedig ilyen lett:


 Használt lakkok:
- S-he #245
- Rose Nail #??
- Manhattan Lotus Effect 61V


Az utolsó minta egy QR-kód, amihez zöldes manikűrt készítettem. Két fajta lakkot is használtam a nyomdázáshoz, egyik sem nyomdázó lakk mégis hibátlanul felvették az utolsó pöttyöcskét is. Eddig nem is gondoltam, hogy ez ilyen jól néz ki :)


Használt lakkok:
- Essence 190 kiss me freddy
- Cairuo
- Moyra Metal Effect No304

Összességében azt kell mondjam, hogy ez egy szuper lemez. Kellően mély a véset és hatalmasak a minták. Hosszabb körmű lányoknak is bátran ajánlom. Kezdőként is könnyen boldogultam vele, amelyik mintával mégis akadt gondom ott erre külön kitértem.

Bővebb infókat a lemezről a Pet'la.hu-n találtok :)
Megvásárolni pedig már a Nailland standjain illetve webshopjában is van lehetőségetek :)

4 megjegyzés:

  1. Micsoda gyönyörű manik! Az ujjlenyomatos az nagyon nem tetszik, de a fröccsenéses igen, bár én tintapacásnak gondoltam, végülis jó mindkettő témára :) A többi minta mind nagyon bejön.

    VálaszTörlés
  2. Egyik mani szebb mind a másik. Az utoló mintájért nem vagyok annyira oda, de az összes többi nagyon érdekes ezen a nyomda lemezen.

    VálaszTörlés
  3. A faleveles, a vérfoltos és a feliratos lila a kedvenceim. :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...