2015. május 27., szerda

Avon Magic Effects Mineral Crush Topaz VS Lovely Baltic Sand Nr3

Mára egy kis összehasonlító posztot hoztam nektek, melynek apropóját az Avon új Mineral Crush kollekciójának megjelenése adta.

Az egyik szín már a katalógusban gyanús volt, hogy nagyon hasonlít a kedvenc Lovely homoklakkomra, ezért nem is rendeltem meg. 


Hogy mégis sor került erre a kis összehasonlító festegetésre, az Bettinek köszönhető. Ő ugyanis pont ez a lakkot szemelte ki magának és volt olyan kedves, hogy kölcsönadta a bejegyzés megírásához. 


Addig úgysem nyugodtan volna, amíg fel nem kenhetem a kettőt egymás mellé :D

Előre lelövöm a poént, tényleg tök egyforma a két lakk, szóval jó alternatívái lehetnek egymásnak :)

Na de lássuk kicsit részletesebben.

A Lovely üvege 8 ml lakkot rejt, míg az Avon 10 ml-es kiszerelésben kapható.

Üvegben a Lovely sötétebbnek tűník, de a körmökre felkenve én már nem láttam különbséget a két szín között. Mindjárt ti is meglátjátok (hogy nem látjátok :D )


Avon Mineral Crush Topaz

Lovely Baltic Sand Nr3
Mindkét üveg ecsete egyenes, a lakkok állaga sűrű, szemcsés, a két lakké közel azonos, bár az én Lovely-m kb másfél évesen már kissé be van sűrűsödve, de a márka újabb homoklakkjainak sűrűsége hasonlat az Avonosra.

Az első réteg:


Mindkét lakkot két vékonyabb (már amennyire az állaguk engedte) rétegben kentem fel. Az első réteg után a Lovely fedése erősebbnek tűnt, de ismét hangsúlyozom, hogy ez a lakkom már picit sűrűbb, mint új korában volt, így lehetséges, hogy ebből vastagabbra sikerült az első réteg is.


A második réteg:


Szerintem a második réteg után már nem észrevehető a különbség a két lakk között. Száradásuk közel azonos.

Tartósságukról nem tudok nyilatkozni, de ez amúgy is egyénfüggő dolog.
A szintén a Mineral Crush kollekcióból származó Pearl lakkom a 3. napon már egy-két helyen megpattant. Róla ITT olvashattok. Szerintem gyönyörű, de térjünk vissza a kékségekre :D

Vakus kép, két réteg lakk
Természetes "fény" vagyis inkább árnyék, két réteg
Szűrt természetes fényben
Vakuval
A Lovely lakkom már erősen fogyóban van és az ezüst csillámok is eléggé ráültek az üvegre, ahogy azt a képeken is láthatjátok, de még mindig használható és még mindig imádom. Szerintem őt fogom újravenni, mert minimálisan pigmentáltabbnak tűnik és a beszerzése is egyszerűbb nekem, mint az Avonos tesójáé.


Nektek megvan valamelyik lakk?? :)

3 megjegyzés:

 1. Tényleg tök egyformák! A Lovely megvan, úgyhogy az AVON-ból akkor nem érdemes megrendelnem. Köszi az összehasonlítást, hasznos volt! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. De jó, örülök, hogy valakinek hasznos volt. Meg annak is, hogy én sem rendeltem meg :D

   Törlés
 2. A Lovelyben nincsenek nagyobb csillámok? Imádom ezt az árnyalatot, nekem is megvolt a Lovely, el is fogyott.

  VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...