2015. december 8., kedd

31DC2015 - Day 24 inspired by a book

Kicsit megakadtam ezzel a kihívással mert nemtudtam eldönteni, hogy melyik kedvenc könyvemből inspirálódjak, túl sok a jó könyv, túl kevés a köröm... Nem is értem, hogy lehet egy könyvmolynak azt mondani, hogy válasszon 1 (egy!) könyvet a soksok kedves közül... kegyetlenség :D

Végül egy nem is olyan régi kedvencemet választottam. Kitaláljátok a kezdőkép alapján, hogy melyikről van szó? :)


A könyv egyébként nem új, igazából anyukámnál is öregebb 10 évvel, de nekem csak pár éve vált a kedvencemmé, rögtön az első olvasás után/alatt ;-)

A környezetemben elég kevesen ismerik, pedig szerintem fantasztikus történet Én biztos, hogy kötelezővé tenném mondjuk A kőszívű ember fiai helyett... (azt a mai napig nem olvastam végig, de nehogy eláruljátok a magyartanáromnak!)


A könyv, amit mára választottam Daniel Keyes Virágot Algernonnak című műve. A történet főszereplője Charlie Gordon, egy szellemi fogyatékos férfi, aki egy új, kísérleti módszernek köszönhetően "okossá válik", akárcsak Algernon, a fehér egér. A könyv Charlie szemszögéből mutatja az eseményeket, az ő naplóját olvasva bontakozik ki előttünk az egész történet, a kezdetben gyermeteg és helyesírási hibáktól hemzsegő szöveg Charlie szellemi képességeivel együtt változik egy valóban választékosan fogalmazott naplóvá.

Nem akarok túl sokat elárulni a cselekményből, tényleg ajánlom mindenkinek, hogy életében egyszer kerítsen rá sort és olvassa el. Elgondolkoztató, tanulságos és kicsit megható történet.

Én a színdarabot szeretném most megnézni, a Játékszín színpadán Szervét Tibor főszereplésével januárig biztos, hogy műsoron lesz. Már csak a barátnőimet kell megfűznöm, hogy jöjjenek velem, de ők is szeretik a könyvet, szóval szerintem nem lesz nehéz dolgom :)

Jah, a manikűrről is kéne írni. Na szóval az alap az az Essence 13 forgive me nevű rószaszín lakkja volt a gyűrűsujjamon. Erre nyomádztam egy agyat az Oriflame Very Me New York  Macchiato lakkjával. Algernont egy sima fehér lakkal festettem fel.

A többi körmöm Macchiato alapot kapott, a labirintus mintázatát az Astor Powerful Kingjével nyomdáztam fel.

A mintákat a Petla Puzzles névre hallgató lemezéről választottam.


Ismeritek a könyvet? :)

2 megjegyzés:

  1. A könyvet nem ismerem, de a leírásod jól hangzik, na meg a körmeid különlegesen mutatnak. Tetszik.

    VálaszTörlés
  2. Nyamvadt blogger kidobott múltkor a melóhelyen, itthon nem szokott :) Én az Aranyembert nem bírtam elolvasni, csak filmben láttam, de a Kőszívűt rengetegszer olvastam és láttam is. Erről a könyvről még csak hallottam, érdekesen írsz róla. Tetszik a manikűr!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...