2013. július 26., péntek

Ápol és eltakar


Említettem már, hogy sokáig műkörmöm volt…a körmeimen ez még mindig látszik. Egyszerűen nem egyenletes a felszínük. Eléggé elkülönül a lenőtt rész a korábbi, műkörömmel fedett részektől. Sajnos a köröm vastagságában is látok különbséget.

Nem szeretem ha „csupaszok” a körmeim, de ilyen hepehupás szintkülönbségekkel tarkított körömfelületen nem mutatnak valami jól a lakkok. A gyöngyházasok hangsúlyozzák ki legjobban a körmöm hibáit, így ezek most nem játszanak.
Amíg ilyen kis csutka körmeim vannak, maradok az egy színű manikűrnél, sajnos a különböző minták/díszítések nem mutatnak túl jól rajtuk.
Jelenleg két fajta manikűrt használok felváltva. De már alig várom, hogy tovább variálhassam a színeket és persze díszítgetném is.

Addig is lássuk, mivel kell beérnem átmenetileg:

Mindkét változathoz visszafogott színeket használok. Az első egy halvány rózsaszínes manikűr, ami a következőkből áll:

 
  1. 1 réteg körömerősítő lakk ( Essence Studio Nails Ultra Strong vagy Pro White Hardener)
  2. 2 réteg Miss Sporty: Et Voilá French Manicure (06)
  3. 1 réteg Moyra (No:04)

A harmadik lakknak azért nem egy sima színtelen fedőlakkot használok, mert bár a színes lakkom nem gyöngyházas mégis látszik 1-2 ujjamon a köröm felületi hibájából adódó egyenetlenség. Azt vettem észre, hogy a csillámos lakk felkenése után ez kevésbé feltűnő, így ezt a kombót kezdtem használni. Persze így elég hamar rá lehet unni egy színre, ezért ki kellett találnom egy másik szolid kombinációt

Ehhez a következő lakkokat használtam:
  1. 1 réteg körömerősítő lakk ( Essence Studio Nails Ultra Strong vagy Pro White Hardener)
  2. 1 réteg Manhattan Couture Carnival (02)
  3. 1 réteg Essence Colour & Go Space Queen (103)
Ha jól emlékszem még soha nem volt Manhattan lakkom. Ezt akciósan vettem a közeli DM-ben és már csak azt bánom, hogy a másik színt (khaki) nem dobtam a kosaramba. Egy rétegben szépen fed, nem csíkozódik és viszonylag gyorsan is szárad. Kicsit sűrű, de ezen egy lakkhigítóval tudnék segíteni. Már csak be kellene szereznem egyet :)
Nem tudom mennyire látszik jól a színe. A korábbi Új remény című bejegyzésem képein is ez a verzió volt a körmömön.
 Mint látjátok nem használok különösebben drága vagy tartósnak kikiáltott lakkokat. Ennek egyik oka az Essence Studio Nails Ultra Strongban keresendő, amit alap lakknak használok. Mivel ez egy elég ütős kis cucc, 2 naponta 1 nap szünetet kell tartani a viselésében. Ezeken a szünetes napokon szoktam használni a másik fajta erősítőmet. Mivel 2 napnál tovább egy lakk sem marad a kúra alatt a körmeimen úgy gondolom a kevésbé jó minőségű lakkok is teszik a dolgukat erre a rövid időre.  
És egy ráadás a végére: Körömerősítő lakk + Essence Nude Glam(Ice,ice baby! )+ Moyra (No:04)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...