2014. április 6., vasárnap

Acid Washed Jeans (+tutorial)

A korábbi DM-es posztomban szereplő kék lakkot használtam a ma reggeli manikűröm elkészítéséhez. Bevallom ez pont egy olyan szín, amit magamtól talán soha nem vettem volna meg, de ha már így alakult akkor kerestem egy olyan mintát, amihez jól passzol ez az árnyalat még így tavasszal is. 

Úgy döntöttem, hogy a famer mintához pont ideális lesz ez a kékség, így nem kell a lakkos dobozomban várni az ősz beköszöntét, hogy felkerüljön a körmömre :)
Az elkészítéséhez elég egy fültisztító pálcika, egy kék és egy fehér lakk, na meg egy színtelen - vagy esetemben mattító - fedőlakk:

 Az elkészítése sem túl bonyolult:
Első lépésként fesd ki a körmeid a választott kék színnel. Én a Majestic Blue névre hallgató Astor lakkot válaszottam ehhez 2 rétegben. 






Miután a kék réteg teljesen megszáradt vigyél fel rá egy réteg fehér lakkot. Nem kell a tökéletes fedésre törekedni, az sem baj ha picit összekened magad, mert a takarítás ezután jön :)
Én egy Lovely lakkot használatm erre a célra.




Miután a fehér réteg is megszáradt a körmeiden, fogj egy fültisztító pálcikát, mártsd lakklemosóba és óvatos mozdulatokkal kezd húzogatni a körmöd felszínén. Így fokozatosan leszeded a fehér réteget és létrejön a kívánt koptatott hatás. Ha már úgyis a kezedben a pálcika itt az idő, hogy leszedd a bőrödről is a feleslegesen rákerült lakkot ;-)




Végül fixáld valamilyen fedőlakkal. Én a Lovely matt fedőlakkját használtam, szerintem a farmerhez nem illik a fényes felület.






Ha így túl snassznak találod fém szegecsekkel lehet tovább díszíteni. Én ezt a lépést már kihagytam, nem akartam túlcsicsázni :)

4 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...